Hoe kunt u uw cleanroomomgeving verbeteren

In een cleanroomomgeving kan de hoeveelheid en de grootte van deeltjes per kubieke meter onder controle worden gehouden. Hoe maakt JOA het verschil?

Inhoudsopgave
    Add a header to begin generating the table of contents

    Een cleanroom is een faciliteit die wordt geïmplementeerd in het productieproces of gespecialiseerd wetenschappelijk onderzoek. In een cleanroomomgeving kunnen de hoeveelheid en de grootte van de deeltjes per kubieke meter onder controle worden gehouden. En dus wordt het meestal toegepast op industrieën die een strenge controle van fijn stof, vochtigheid en temperatuur vereisen. Het speelt een essentiële rol om de kwaliteit van producten te verbeteren, de productzuiverheid te behouden en de oppervlaktedefecten te verminderen. Veel voorkomende industrieën bestaan uit medische kunststoffen (pellets, plaat, film), de farmaceutische industrie, biotechnologie en halfgeleiderproductie.

    Op basis van de hoeveelheid en grootte van deeltjes per kubieke meter in de lucht classificeert de International Standards Organization (ISO) cleanrooms in verschillende normen, variërend van ISO-klasse 1 (extreem schoon) tot ISO-klasse 9 (schoon). Bijvoorbeeld, ISO 7, de meest voorkomende klasse, de concentratie van deeltjes van ≥0,5 μm en hoger moet lager zijn dan 352.000. De buitenlucht in een stedelijk gebied heeft echter 35.000.000 deeltjes voor elke kubieke meter met de grootte ≥0,5 μm, wat overeenkomt met een ISO 9 cleanroom.

    How to improve your cleanroom environment

    Er zijn veel bronnen die luchtverontreiniging kunnen veroorzaken, zoals personeel, productieprocessen en apparatuur. Om luchtverontreiniging te minimaliseren, gebruiken we meestal HVAC-systemen om de luchtvochtigheid op een laag niveau te houden en de warmte in de werkomgeving te verminderen. We kunnen ook High-efficiency Particulate Air (HEPA) filters gebruiken om de deeltjes met een diameter van 0,3 micrometer of groter te verwijderen. Personeel kan beter een cleanroompak en speciale schoenen met gladde en stofvrije zolen dragen in de cleanroomomgeving.

    Hoe kan JOA-technologie het verschil maken binnen de cleanroomomgeving?

    Hoogwaardige kunststofproductie voor medische en optische toepassingen vereist een duurzame cleanroomomgeving. JOA cleanroom technologie kan uw bestaande lijnen naar een hoger productiekwaliteitsniveau brengen.

    Onze unieke aanpak Micro Climate™ is effectief in het elimineren van de ’thermische motor’. De hogetemperatuur productielijn (Matrijs, Roll stack) zal resulteren in de ‘Thermische motor’. En het is de hoofdoorzaak van de vermindering van de luchtkwaliteit in de kritieke S&F-koelzone. Bovendien beschermt een effectieve condensatieregeling, door primaire en secundaire afzuigkappen, het belangrijke smeltgebied, waardoor oppervlaktedefecten worden geminimaliseerd. Ten slotte garanderen cleanroom Push-Jets™ een gelijke temperatuurverdeling in de productiezone, voor een optimale controle van de plaatgeometrie.

    In vergelijking met traditionele cleanroomomgevingen is JOA in staat om de reinheid van het product te garanderen en oppervlaktedefecten te verminderen. We voldoen aan de eisen van ISO-klasse 6/7 prestaties tijdens bedrijf met 30% luchtcapaciteit reductie.

    Laat hieronder je gegevens achter om de whitepaper te ontvangen over:

    "Improved Dust Collection in Industrial Environments"

    Relevante onderwerpen:

    Filters voor rook, damp, geur & fijnstof

    Industriële luchtfilters voor rook, damp, geur en fijnstof met een bewezen efficiente scheiding en lage drukval. Het realiseren van minder downtime door kortere onderhoudstijd.

    Read More »

    Cleanroom & Microklimaat oplossingen

    CleanRoom Compliance en verbeterde microklimaatoplossingen voor de farmaceutische industrie

    Read More »

    Band Filters

    Het verwijderen van schadelijke dampen met beperkte risico's voor de operator en lage operationele kosten, resulterend in effectieve emissiebeheersing en gezonde industriële omgevingen

    Read More »